Kiválasztott hír:


Lakossági felhívás házszámok kihelyezésére

Felhívom azon ingatlantulajdonosok figyelmét, akik még nem tettek eleget házszámtábla kihelyezési kötelezettségüknek, hogy a tulajdonukban, illetve használatukban álló lakóházas ingatlanok utcafronti épületrészén vagy a közterülettel határos kerítésen a házszám jelzésére szolgáló táblákat haladéktalanul szíveskedjenek kihelyezni!

A házszámtábla kihelyezésének szabályait a 2011. évi CLXXXIX. törvény 14/A. § és Ács Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek elnevezéséről, elnevezésük megváltoztatásáról és a házszámozás rendjéről szóló 16/2015. (X.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 9.-10. §-a az alábbiak szerint szabályozza.

9. §

(1) A házszámot jelző táblát (továbbiakban: házszámtábla) az ingatlan utcafronti kerítésére, ha az nincs, házfalára, az utcáról jól láthatón, az időjárási hatásoknak ellenálló és olvasható módon kell az ingatlan tulajdonosának elhelyeznie.

(2) A házszám közhírré tételét követő 60 napon belüli elhelyezéséről, majd az ezt követő folyamatos karbantartásról, szükség szerinti pótlásról az érintett tulajdonosok saját költségükön gondoskodnak.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a házszámtábla kihelyezése nemcsak kötelezettség, de ezzel elősegítik az Országos Mentőszolgálat, a Tűzoltóság, a Rendőrség munkáját, illetve a 2022. évi népszámlálás eredményes lebonyolítását is.

Bízom benne, hogy a felhívásnak 30 napon belül eleget tesznek és nem kell intézkedni a fenti szabályok figyelmen kívül hagyása miatt a kötelezés elrendelése érdekében! A házszám kihelyezését a határidő leteltét követően a helyszínen ellenőrzöm.

Ács, 2022. Október 25.
Varga Zoltán

Közterületfelügyelő