Kiválasztott hír:


Ács Város Önkormányzata elkötelezett az Ács közigazgatási területén élő családok, gyermekek támogatása iránt, elősegítve ezzel a város népességének növekedését, kedvező életfeltételek kialakítását.

A gyermek születésével összefüggő anyagi terhek csökkentése érdekében az önkormányzat egyszeri, pénzbeni juttatás formájában életkezdési támogatást nyújt.
2022. október 20.-án az idei évben második alkalommal a Polgármesteri Hivatal dísztermében került sor (Ács Város Önkormányzata Képviselő testületének a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról szóló 17/2002. (X.4.) rendeletének 9.§-a alapján jóváhagyott életkezdési támogatások, valamint az Ács Város Önkormányzat Képviselő-testületének az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2022. (II.14.) önkormányzati rendelete alapján megállapított első lakáshoz jutók támogatásának ünnepélyes átadására.
A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Bóbita Óvoda kisóvodásainak színvonalas műsora után a jelenlévőket Dr. Szentirmai István polgármester köszöntötte, majd szeretettel gratulált, és jókívánságait fejezte ki a családoknak. Az emléklap, és virág átadása után -melyet az újszülött gyermekek részére a város vezetése személyesen adott át a jelenlévő szülők és gyermekeik részére- a támogatások kifizetésére került sor. Ünnepségünkön az egyszeri 50.000.-Ft-os pénzbeli juttatásban 22 család részesült összesen 1.150.000.- Ft. támogatásban.
A rendezvényen a Polgármester Úr gratulációját fejezte ki az első lakáshoz jutott családok részére is. A támogatási szerződések aláírása után a támogatás összege is az ünnepség keretein belül a került átadásra. Az eseményen 10 család részesült összesen 3.500.000.-Ft. juttatásban.